Competitie 2017

Een samenvatting van het competitiereglement en de competitiedata.

Op dinsdag 1 december is het weer zover! Vanaf deze datum kun je de ploegen en organisatie aanmelden voor de competitie 2017, met voor het eerst Athletics Champs voor de pupillen. Je kunt de vereniging t/m zondag 3 januari 2017 aanmelden via Mijn Atletiek. Inschrijvingen op andere wijze kunnen wij niet accepteren. Let op: Voor het inschrijven van een team(s) voor Athletics Champs geldt dat de regio zich eerst dient aan te melden voordat een vereniging zich kan inschrijven.

Vanaf 2016 zijn we een samenwerking aangegaan met Atletiek.nu. Dit betekent dat alle competitiewedstrijden in dit wedstrijdadministratieprogramma verwerkt moeten te worden, de overige programma’s worden niet aangepast aan het nieuwe reglement. De kosten voor het gebruik van atletiek.nu is voor rekening van de Atletiekunie. Voor de organisaties is het daarom noodzakelijk om de beschikking te hebben over internet tijdens de wedstrijd.

 

Belangrijkste wijzigingen, per 2016 op een rij:

B-competitie: verschillend programma in twee wedstrijddagen geïntroduceerd voor variatie in onderdelen met 200m, 1500 m, polsstokhoogspringen en hinkstapspringen voor meisjes B toegevoegd aan programma; de eerste wedstrijddag een 800m en de tweede wedstrijddag een 1500m voor beide categorieën.

C/D Competitie: splitsing gemaakt in drie verschillende wedstrijddagen: 150m toegevoegd; 1000m voor meisjes C vervangen door 800m; een keer korte horden vervangen door 300m horden; twee keer discuswerpen en speerwerpen i.p.v. drie keer.

B junioren en C/D junioren. Kijk voor het volledige reglement op: www.atletiekunie.nl/voor-clubs/wedstrijdzaken/reglementen.